ont i foten..

Nu är det vila igen.....
Jag har stukat en liten tå, så matte vill att jag tar det lugnt. Jag kan bara drömma mig bort till sommarens underbara dagar då jag sprang och busade i sanden.....


Tur att man har vänner!



Vissa dagar brukar jag tänka på mina systrar och hur kul vi hade när vi var små.... vi tumlade runt och nafsade morsan i benen, drack varm mjölk och sov när vi inte hittade på rackartyg och barnmorskan bara skrattade åt våra tilltag.
Nu ser verkligeheten en helt annan ut....
Nu får man torr mat, ett kokt stryk om man skulle nafsa morsan i bakbenen, leker man för mkt så säger matte till en att gå å lägga sig och gör man bus - ja då får man höra fy och "inte göra så"
Det är då för tur att man har sina vänner även om dom också tröttnar på mina upptåg ibland....


fina tänder.....

I dag fick matte för sig att jag skulle borsta tänderna.....men hallå - jag är en hund! Jag borstar inte tänderna - jag tuggar ben! Ibland tillockmed sånna dentalsticks med minstsmak - men jag borstar inte tänderna!
Men som vanligt så får matte som hon vill och så här efteråt är jag nog ganska nöjd med resultatet!

vinterbus


kramar, kramar många kramar vill jag ha.....

Min lillmatte och jag gillar att kramas - den här bilden tog matte på oss när vi båda var trötta och låg på köksgolvet efter en god middag!


Täcke i snön...

Jag älskar snön och gillar när det blir kallt om fötterna, men brorsan är inte lika förtjust i själva kylan. Han vill ha täcke när vi går ut och springer omkring som om han gick på glödande kol, fötterna går som trummpinnar på honom när han fryser -det ser ganska gulligt ut om jag får säga det själv. Men han är en rackare på att busa när han väl kommer igång.


Visst är det härligt med snö!

Vad det är härligt med snö!!!
Jag och brorsan busar så fort vi kan i snön, tumlar runt och springer så snön yr. Men det finns en baksida......
Matte tar fram hårtorken när vi kommer in, hon har fått för sig att jag måste vara torr om tassarna, för det har barnmorskan sagt. Vet ni hur läskigt det är med en hårtork? Det blåser, låter och blir HUR varmt som helst, varför kan jag inte få slicka tassarna torra som vanligt?

ett virrvarv av hundar....

Eva är  bortrest och championAddidas och tantFina bor med oss. Så igår när vi skulle till jobbet så skulle 4 hundar med . och ni vet ju hur det är med kläder och whippar - dom ska på när det är kallt :)
Så det tog en stund innan vi kom ut....
Väl på jobbet så blev det lite trångt på kontoret - vi försökte alla att hitta en bra plats att sova på - klockan var ju trots allt inte så mkt. så vi var lite trötta. Efter en stund så gick vi till ridhuset och sprang - det var bara såååå kul! På eftermiddan så kom en tjej och  hämtade damerna så då var det lite lugnare och framförallt mer plats på kontoret.


Alla ryms i mitt hjärta!

Jag är en kille med ett stort hjärta! och i går hittade jag den ultimata leksaken för en kille som jag - ett jättestort rött hjärta med armar! Kan man hitta nått finare?!

Nytt rum!

Matte har börjat renovera vårt sovrum! Hon säger att hon är less på färgen på väggarna! Jag hjälper gärna till!
Matte och lillmatte förökte ta bort något som hon kallde för bård....en bit av tapeten skulle jag vilja kalla det! i allfall så plockade mattarna bort tapetbitarna å jag knaprade på dom


clementiner är inget för en hund som jag..

Idag fick jag smaka något mycket konstigt av matte. Hon tog av skalet på en gul liten sak och delade den i massa delar, jag tittde nyfiket på. Sedan sa matte att jag fick ta en bit - jag var mycket misstänksam, luktade, slickade, luktade och slickade lite igen. Till slut tog jag biten i munnen och bar iväg med den. Jag la biten försiktigt på min bädda och luktade på den igen, nja inte luktade den så gott inte.....
Efter en stund tog jag den lilla biten i munnen försiktigt igen och gick och la den i mattes knä -
jag tror att hon gillar den bättre än vad jag gör!

En lerig promenad..

En lerig hund är en lycklig hund som matte brukar säga. I dag var jag och matte och brorsan ute på en lerig promenad i nästan två timmar. Det var skönt att det inte var så isigt ute - jag gillar lera bättre än is! Vi fick var lösa nästan hela promenaden så vi njöt i fulla drag hela tiden.


När vi kom hem så fick vi bada allihopa gissa om det rann av oss lera........

 Sä här såg mattes badkar ut efter min dusch hihi tur det går att tvätta!

sitt fint, high five och stanna kvar.....

de är bara bara av alla dom konster som matte lär mig. Jag gillar att lära mig nya trix, nu har matte bestämt att jag ska lära mig att hoppa över hennes ben, Vi tränade en stund i morse medan lillmatte, brorsan och lillhusse låg och sov, vi brukar träna då - bara jag och matte *mys*
Vi tränade på alla "gamla" trixen också - som om jag hade glömt dom! Skulle inte tro det...... Men å andra sidan så får jag en guldstund med matte och en massa godis - det kan man ju göra vad som helst för.
Annars så har arbetsdagen varit ganska lugn, matte har varit försjunken i datorn - håller visst på att göra om hemsidan till jobbet - undra om hon kommer ihåg att jag vill vara med på en kant......

Stackars syster yster...

Min syster hade otur häromdagen. Hon var ute och hoppade och lekte när hon plötsligt landade fel och bröt sitt lilla ben. AJ!
När hon sedan kom till veterinären så kunde dom inget göra...hon fick åka vidare till Luleå dagen efter. När hon sedan kom upp till Luleå så fick hon vänta en hel dag och en hel natt innan dom kunde operera henne - stackars syster yster - kan inte vara lätt att vara utan mattar och hussar i kalla Luleå alledeles ensam. Matte säger att man kan laga människoben här i Umeå men inte hundben - jag fattar ingenting! Jag önskar att jag kunde vara där brevid henne och värma henne med min kompiskropp  - kram på dig syster yster och lycka till med läkningen - till sommarn sprnger vi ihop igen! :)

Ser ni vad fint det blivit här :)


Idag har lillMax, jag och brorsan varit ute och lekt - det var kul - Max är liten men naggande god!
När vi kom hem busade vi runt i vardagsrummet en stund och busade med våra lillmattar Nina och Nicole. Sedan blev det tråkigt........MaxNina skulle hjälpa mig att fixa till bloggen - kul men oj så långtråkigt, det tar en massa tid att få till det som man vill...... Både jag och Max försökte visa vårat missnöje - men gnäll biter inte på varken matte eller MaxNina. Men den som väntar på nått gott......Visst blev den fin?! Tack MaxNina!

Stallhund

Att vara stallhund betyder tidiga mornar, men i morse var det löjligt tidigt.....Klockan 2.45 ringde mattes klocka - och hon klev upp! Jag gäspade trött och tittade på henne med mina tröttaste ögon, men matte klappade om mig å sa att vi skulle på jobbet - en av hästarna var sjuk. Sagt å gjort kl. 3.30 var vi på jobbet. Matte tog ut hästen ur boxen och började gå runt runt i ridhuset - jag har inte fattat det där rikigt - om man är sjuk så vill man väl ligga still eller??
Matte sa att hästen hade ont i magen och behövde röra på sig för att få fart på magen - ok, jag ska hjälpa honom! Jag hittade en vante som jag sprang runt runt med för att pigga upp stackarn, men han gav mig onda ögat och var inte alls på humör för att leka. Efter en stund så gick vi för att vila på kontoret matte knappade på datorn och ja la mig för att sova en stund. efter ett tag sa matte att det var dags att gå igen med hästen. Inne i ridhuset hittade jag snabbt vanten och försökte ännu en gång liva upp kraken - men inte det - han ville vara ifred. Efter en stund så slappnade han av lite och hälsade på mig med sina gigantiska näsborrar. Vi stod en stund och nosade på varandra.....jag tror att jag har fått en ny vän, tröttaKaktus.

James Bond

I lördags skulle matte och lillhusse gå på bio, de skulle se nya James Bond filmen. Jag och brorsan skulle vara hemma med lillmatte. Det jag inte visste var att tantFina och championAddidas skulle komma och hälsa på. Wow vad kul!
När vi varit hemma en stund så sa lillmatte att vi skulle gå ut - jag säger bara NÄR DÅ? Har du provat att gå ut med 3 whippetar när det blåser och är kallt ute? Jo dom ska ha kläder på sig......HUR lång tid tror du det tar innan man har fått på 3 whippetar deras kläder?!
Lillmatte påstod att jag hade del i det hela - vad då? jag trodde ju att vi skulle gå ut då och inte 15min senare när alla var påklädda - jag var bara tvungen att springa runt runt i cirklar och bita lite på dom andra - annars hade jag kissat på mig. Du vet säg aldrig till en valp som jag -Ska vi gå ut! då blir man ju nödig och om man då inte får komma ut på en gång så måste man komma på nått för att distrahera blåsan liksom....
ÄNTLIGEN ute! Trodde jag ja - inte blev det nån lång promenad då inte - nej då frös tantFina och ville in - men hallå - vi har ju just kommit ut! Som tur var fick jag tömma blåsan i allafall.

RSS 2.0