1års kalas


Jag kan...

Jag kom på nått jätteroligt idag när matte städade!
Jag kan starta damsugaren!! Bara att trycka på knappen och den startar!

Spark

Jag och matte har börjat sparka!
Till en början så tyckte jag att jag att det lät lite läskigt när gruset skrapade mot mendarna men efter ett par meter så fattade jag att det inte var nån fara. Matte gled fram och jag fick trava på i ett härligt lagomt tempo - matte sa att det här skulle vi fortsätta med - jag är på!

Tjejkompis

För några dagar sedan så hade jag och brorsan tjejbesök! Det var lilla Tova som kom å hälsade på , eller hon är väl inte så liten egentligen men tjejer ska man vara lite försiktig med har matte sagt, och det blir lättare att vara försiktig om man kallar dom små hihihi
Vi hade i alllafall jätteroligt ända tills lillMax kom - då var vi helt plötsligt tre stycken som ville ha tjejen....
Men det gick bra ändå - lillMax fick henne han är ju störst! eller....

virrhönor...

Idag har mattarna sprungit runt som virrhönor här hemma och rivit och slitit i julgrejer och garderober, kanske har det något att göra med att jag försökte visa dom att jag var lite less på granen som stått mitt i rummet. Jag har inte rört den på hela julledigheten, men idag tog mitt tålamod med denna tingest slut. Jag började plocka loss de små röda kulorna och provbet i grenarna. Matte förstod vinken och sa att nu skulle den glada julen helt ut :)
Medan mattarna stökat bort granen m.m. så har jag försökt att hålla ställningarna så gott det gått och Brorsan har tuggat ben och legat och skällt på mig så fort jag har gått förbi.
Mitt på dagen så kom tantFina och championAddidas förbi och undrade om vi inte ville följa med ut och springa lite - gissa om jag blev glad!  Vi var ute i en timme och busade i snön. TantFina var lite trött i bena och tog det ganska lungt medans vi andra rände runt.

På kvällen så fick matte för sig att hon skulle borsta mig ....igen.....
men så här i efterhand så var det ganska mysigt!
På bilden så ligger jag på min absoluta favoritpuff :)

Kram...


gillar dig.....



en grön liten grej....

Jag har fått en grön liten grej av matte :) Den piper när jag biter i den. Första gången som jag såg (och hörde) den så var jag lite tveksam,,,,,jag har aldrig hört något pipa så mkt, trodde nästan att matte höll i en stackars katt eller nått. Men efter en liten stund så förstod jag att den inte var nån stackars katt utan en JÄTTEROLIG leksak. Jag och brorsan lekte och stojade med grejen länge länge innan vi båda somnade av utmattning i vardagsrummet. Vi har också varit på en skön promenad men matte sa att det var dimmigt och fuktigt ute, jag kände bara den härligt kalla frasig snön under mina tassar.

En kompis :)

Jag har en rolig kompis han heter Akito - han har jättekrullig päls och är en rolig lekkamrat. Jag och brorsan var med honom en eftermiddag och vi hade jätteroligt i snön. Men lillMatte ville inte att jag skulle vara lös, för att jag springer lite långt bort ifrån henne ibland. Jag fattar ingenting, jag kan bara inte få nog av alla goa lukter och ibland så blir jag som förblindad och hamnar lite långt från men jag har ju aldrig lämnat henne direkt.....fast jag skulle kunna hihihi

Uppfriskande promenad eller....

Idag har matte försökt att göra klart renoveringen av sitt rum, som hon har hållit på med länge. Brorsan och jag tyckte dock att det var lite tråkigt så vi gjorde en gemensam kupp och visade matte vänligt men bestämt att vi ville ut. Matte tittade på oss och sa...är ni riktigt säkra på det? Matte började klä på sig både långkalsonger och mössa och hon tog på Brorsan inte bara ett täcke utan två...vad är det här tänkte jag, tills jag kom ut....
Det blåste snålblåst i skägget och var ca 18grader kallt. Brorsan började ångra sig redan på bron, men matte skrattade och sa -Ja det var ni som ville ut!
Vi var ute i närmare en timme och vi uppfattade nog alla promenaden olika.
Matte gick fort, halkade på de osandade vägarna och sa till oss flera gånger att det vore att föredra om vi drog åt samma håll. Brorsan han gick före oss och ville att promenaden skulle ta slut så fort som möjligt, han hoppade på stället så fort jag stannade, medan jag strosade på i godan ro och stannade titt som tätt för att lukta på allt möjligt. Så¨när vi kom hem så var jag nöjd, brorsan frös och matte log och fortsatte med sin renovering. Jag hoppas att det är lite varmare ute i morn.

 

Hoppsan...

Jag tror att Brorsan fick minuspoäng av matte idag på jobbet. Brorsan och jag hade hjälp på kontoret av championAddidas och tantFina när matte skulle jobba. När matte kom tillbaka så såg hon inte jätteglad ut när hon såg vad brorsan hade dragit ut på golvet....men som tur var så är matte en lugn matte.
Matte suckade och sa lugnt - Men vad är det här Qvicken? Mitt USB-minne.....
På golvet låg alltså mattes USB-minne i flera små delar. Hon plockade upp delarna och konstaterade att Brorsan, som vanligt, inte svalt någon del utan bara gjort små delar av en större del.Och precis som vanligt efter en dag på jobbet fick vi båda en kram och en öm klapp på magen,  för vi är ju inte mer än hundar som inte vet vad viktiga saker mattar kan ha i ett USB-minne.


Äntligen tillbaka på jobbet :)

Gissa om jag blev lycklig idag när matte styrde bilen mot stallet, jag blev alldeles ivrig och började trampa omkring och gnälla lite - för nu ÄNTLiGEN skulle vi på jobbet!
Jag blev alldeles till mig när vi kom fram och började genast utforska om det varit några roliga hundar och hälsat på medan jag varit ledig - luktade och sprang omkring en stund innan matte sa att vi skulle gå in.
Matte hade ridlektioner så Brorsan hade tråkigt och lyckades plocka upp en grej i från soporna och dela den i tusen bitar - själv njöt jag av att vara tillbaka på jobbet.
Efter jobbet så åkte vi till Brorsans barnmorska Ewa. Matte lämnade mig och Brorsan där eftersom hon skulle iväg någonstans. Då fick Ewa för sig att jag skulle bada, jag hoppade i och ur badkaret innan jag kunde bestämma mig om det verkligen behövdes, sedan kom jag på att matte sagt atthon tyckte att jag luktade lite illa, så efter viss fundering så bestämde jag mig för att stanna i karet. Efter badet blåste Ewa mig torr och sprayade i nått i pälsen som luktade Äpple. så nu går jag omkring och luktar sommar - hur manligt är det då?

På bilden är jag dock inte nybadad och nyansad - bara JAG i egen hög person :)

Min pinne ;)


Party igen...

Jag som trodde nyårsfirandet var slut, men inte då...... Imorse flög matte upp ur sängen och började lägga upp gofika på en bricka och tog fram en massa paket - vadå tänkte jag är det en sån där julafton till??
Matte plockade och fixade och jag var hemskt kissnödig men det brydde hon sig inte om. Istället gick hon in och väckte lillHusse och sedan började dom sjunga och hurra och kasta paket på lillMatte. "Ja må hon leva...."  vadå nog ser ni väl att hon lever!!
Matte sa att det var lillMattes födelsedag och att hon blivit stora damen - själv tycker jag mig inte se någon skillnad !
Hur som, dagen har fortsatt i den andan - det har kommit folk med paket hela dagen och sjungit "ja må hon leva" - vaddå är hon sjuk eller?
Men matte har hunnit med mig också idag - jag har blivit borstad och klippt klorna på så det känns ändå helt ok


Nytt år!

Vadå nytt år? för mig som "bara" är en hund så spelar det inte så stor roll vilket år det är..... Igår när det nya året skulle firas in så åkte matte bort och lämnade mig med fyra tonåringar in the House - men hallå - partypoppers, popcorn, skratt, musik och raketer -  vet du HUR trött jag blev. Matte kom hem mitt i natten och bara för att protestera lite att hon lämnat mig med dessa nyårsfirare så gick jag och la mig i lillmattes rum.....men efter en stund så ångrade jag mig lite gick in och pussade matte på kinden och la mig i min egen bädda brevid henne.

RSS 2.0