Fint besök!

I går när jag kom hem från rosetthuset så var jag bara SÅÅÅ trött - jag sprang och la mig under mattes säng direkt och ville vara i fred en stund. Matte var lika trött så hon somnade nog hon med. Efter en timme ungefär så började matte trixa med mat i köket. Dukade fint och gjorde i ordning - det luktade gott!
Sedan kom dom hela högen - askul!
det var tant Fina, championAddidas, Brorsans morsa Roxy och hans syrra Carisma! Vi var ganska trötta allihopa så det blev inte så mkt bus - men det är alltid trevligt med sällskap!

Lillhusse gillar rosetter

Jag fattar ingenting!
Igår skjutsade matte mig till "gammelmatte" wow vad kul! Två av syrrorna var där också morsan förstås. Vi hann bara stanna en liten stund och vi hann knappt leka så packade "gammelmatte" in oss i bilen. Vi åkte bara bil en liten bit - trist  jag som gillar att åka bil,, När vi kom fram till destinationen kände jag igen doften - wow vi var på jobbet!! Trodde jag ja... det luktade som på jobbet men såg inte alls ut som på jobbet och matte var inte där. Vi hade iallafall hamnat i ett ridhus -  men inte i det ridhus som jag brukar få springa i med brorsan.
Men skoj var det för det var MASSOR av coola hundar där - hundar med långa öron, hundar utan päls - dom hade små täcken på sig - täckena var inte större än en disktrasa så gissa hur små "hundarna" var. Det var stora hundar - hundar med hårtoffsar på ryggen - ja en massa hundar var det!
Efter en stund började "gammelmatte" borsta och fixa pälsen - då kom jag på det! Det är ett sånt där ställe som man får rosetter på! Lillhusse älskar när jag kommer hem med rosetter till honom!
Enkelt egentligen - man springer ett varv - man låter någon trevlig tjej eller kille klämma lite på en - titta in på de vita gaddarna å så är det klart - en rosett!
Lillhusse blev glad - jag kom hem med tre rosetter till honom i går!


Hela veckan har snurrat på...

Den här veckan har varit full av aktiviteter, jag har knappt hunnit njuta av alla ben och sköna bäddar......Matte och jag har varit jättemycket i skogen, både med och utan brorsan. Vi har åkt runt i bilen och tittat på saker -det gillar jag - man kan liksom inte få nog av saker att se på.

I fredags var vi hos tant Fina och championAddidas, dom hade främmande. Jag busade lite med allihopa. Vi låg 6 hundar och myste på golvet medans mattarna såg å film.

Men lite jobbigt var det när matte helt plötsligt säger att jag ska bada - men hallå jag badade ju förra veckan. Matte lyfte i mig i tant Finas badkar - jag gjorde allt för att komma därifrån - men hallå vad pinsamt att bada borta! Jag provade att klättra med bakbenen uppför väggen - tänkte att jag kanske kunde ta mig ur badkaret bakvägen  - men det gick inte - som vanligt var matte tjurigare än mig!


Vilken urladdning...

I söndags skulle brorsan, hans syrra och hans morsa springa på kapplöpningsbanan. Brorsan var taggad till tusen och hoppades på att ta sin license för att få tävla. Brorsan och gänget hade suttit och väntat i några timmar innan det var dags för uppvärmning. Brorsan och matte gick en uppvärmningsrunda och han berättade att han var taggad som tusan. När matte och brorsan kom tillbaka från uppvärmningen så var det något som inte stämde. Stämningen var inte alls lika laddad som när dom hade gått därifrån. Det visade sig att maskinen som drar själva kapplöpningstrasan hade gått sönder - brorsan sa att det kändes som att proppen gått ur - han som så gärna ville slå syrran på banan.....

Fredagskvällen blev inte vad jag väntat mig...

När "gammelhusse" kom och hämta mig så kändes det kul i kroppen - kanske skulle jag få träffa morsan och syrran och busa lite - wow det är kul!

Jo jag fick träffa både morsan och syrran vi busade runt på gräsmattan och hade jättekul, men som vanligt när man har som roligast så är det alltid någon som säger att man ska sluta.....
Men sen vart det inte lika kul, "gammelmatte" hade bestämt att jag skulle klippas - kanske nalkas det nån sån där utställning igen. Klippningen var helt ok, jag börjar bli van - men sen började det.... hon började plocka hår i mina öron - men hur skönt tror ni att det är? Jag trodde att öronen skulle lossna. Men efter en stund så hade hon nog fått bort det som hon ville för hon slutade efter en stund - eller så gav hon upp för att jag grinade så - vad vet en liten hund som jag?

Jag gillar katter!

På jobbet så jobbar det två katter också, Nynäs och Ozzy. Nynäs och jag brukar leka. När matte inte är på kontoret så brukar Nynäs hoppa in till mig. Han kommer in under mitt bord och försöker väcka mig. Oftast så är jag lite trött när han kommer så jag brukar bara morsa.


Men just idag (fredag) hade vi jätteskoj, han kom och hämtade mig på kontoret å så sprang vi upp i cafeterian å lekte, han sprang fram och tillbaka under en soffa och jag sprang runt. Ibland kom han ut så att vi kunde springa fatt en stund - han är rolig Nynäs! När vi lekte som bäst så kom plötsligt "gammelhusse". Matte ropade att nu fick vi sluta leka - typiskt när man har som roligast!

Det känns i bena...

I morse hade matte sovmorgon så jag passade på att sova jag med! När matte åkte till jobbet så fick jag inte följa med. I stället så skjutsade matte mig till lillmattes skola. Jag satt å lyssnade på lillmatte och hennes kompisar när dom surrade - det är helt otroligt vad lillmattar kan prata - man får ju nästan hål i öronen!!
Jag och brorsan hade urtråkigt!!
När dom äntligen hade pratat klart så började den långa vandringen hem..... Det kändes som att vi gick långt - kanske var det för att jag var så trött i öronen :(
När vi kom hem längtade jag efter matte så jag och brorsan drog fram mattekläder som vi hittade å så la vi oss å vänta.

När matte kom hem så försto vi varför det dröjt så länge. Lillhusse och matte hade nämligen varit på lassarettet. Lillhusse hade blivit påkörd av en cykel och slagit huvudet. Jag älskar min lillhusse så jag slickade honom och kramade om honom och skickade alla mina bästaste Kompisvibbar.

mr Rogz

Idag träffade jag en ball kille - han hette John och kom från ett land långt borta! Matte sa att han kom från Sydafrika. Han kallade mig Buddy och klappade mig ömt på huvudet. Big John som han också kallas är Mr Rogz i europa, han säljer snygga halsband och koppel och min underbara bädda.
Matte och Ewa bjöd honom på stinkande fisk (surströmming) och kräftor - han tyckte att fisken luktade skit men smakade ok.  hihi han hotade alla med att han skulle ge igen när dom kom till Sydafrika, då skulle han bjuda på deras specialiteter.
Big John berättade också att de fattiga i Sydafrika åt Walkietakies - ni skulle bara ha sett mattes min
 - Vadå walkietalkies?
Big John berättade att Walkietalkies är huvudet och benen på en kyckling, de har nämligen inte råd med själva kroppen, så dom köpte Walkietalkies på kilopris. Matte tyckte att det var ett roligt namn - men ville inte gärna smaka.


Alldeles själv

Usch vad jag kände mig smutsig idag (tisdag) jag hade varit ute och grävt runt i lera å dynga hela dagen. I vanliga fall när matte ska bada mig brukar jag skynda mig att springa under hennes säng, för där når hon mig inte. I dag var det annorlunda - jag längtade efter ett bad,  så när lillmatte sa att det var baddags så sprang jag in i badrummet och hoppade i badkaret och satte mig å vänta - hon såg förvånad ut! Men hallå bada mig då - jag stinker!!!

Vilka lekar vi kommer på!

I dag hade vi skitkul i sandtaget igen! Jag och brorsan kom på en jätterolig lek. Jag hade en pinne och brorsan skulle försöka ta av mig pinnen. Brorsan är snabb som rackarn så han borde ha kunnat ta pinnen (han kanske var snäll) men ha lyckades aldrig komma ikapp mig hihi Det som var lite trist idag var att matte tyckte att jag skulle borstas "igen" fattar inte varför jag inte kan få vara lite tovig ibland - jag tycker att det klär mig!

Hur dum får en hund vara?

Igår var brorsan INTE smart! Matte hade just gjort klart efter middagen och lämnade köket obemannat i 10 minuter - inte smart! Efter en timme ungefär så började matte sakna en ädelost som hon lagt längst in på diskbänken. Efter en stund så hittade hon plasten som varit runt osten - men inte osten! Efter ytterligare en timme kom osten fram.......ur brorsans mage. Efter ytterligare en stund kom ännu fler bitar av osten fram. Brorsan blev rikigt risig. Vad har då en valp som jag lärt mig av detta? Jo att man kan aldrig gömma något för matte - hon hittar det alltid ;)

Äntligen Fredag!


Vart försvann dagen?

Idag har jag verkligen gjort ingenting.... jo jag har jobbat en stund, men det var inte så länge för matte började sent i dag. När jag sedan gjort ingenting några timmar på jobbet så skjutsade matte hem mig så att jag skulle göra ännu mindre.....men det var skönt för jag har inte hittat den rätta lyckokänslan idag - men matte brukar säga att man ska ha det tråkigt ibland och att det är nyttigt. Eftersom ajg inte å på humör idag så lägger jag in en bild på brorsan när han var liten - ganska söt eller hur?!

Tjena vilken härlig dag!

Matte hade problem med datamakapären igår så det bidde ingen dagbok... Men jag kommer i håg en sak speciellt från igår. Någon på jobbet hade gjort iordning en massa hinder på utebanan, matte och jag gick dit hon sa att jag skulle få hoppa hinder - wow vad kul! Sedan gjorde hon hindren jättesmå - hon sa att jag måste vara rädd om min kropp -Du är ju inte så gammal lille vän! Vadå häromdagen sa du ju att jag var en stor kille?! jaha så ibland är jag stor och ibland liten - fuskigt!! Hur som helst det var ASKUL att hoppa runt hon sa stanna hopp hopp kom duktig kille hopp hopp - wow vi hade HUR kul som helst! Men just när jag hade fått upp farten så sa matte att det räckte för mina små ben - jaha där kom det igen :( På eftermiddan skjutsade mamma hem mig från jobbet till lillhusse - han var förskylt och ville ha sällskap - vad kan vara bättre än världens bästa Kompis som sällskap!!

Konstiga känslor i kroppen....

Idag har varit en konstig dag. Jag har varit på dåligt humör liksom, så har jag aldrig känt det förrut. Jag har bara velat vara ifred hela dagen, brorsan har tagit MINA ben hela dagen och jag har blivit på ett hiskeligt humör.... Liten ljusning i tillvaron fann jag dock när matte tog oss till det härliga grustaget för att vi skulle få springa, lillhusse, brorsan jag och matte var där länge. Efter det så kändes det lite bättre. Jag hoppas att det känns som vanligt i morn! Ska sova tidigt i kväll brevid mattes säng. Hörs i morn allihopa!

Livet är härligt!


Skulle Jag, Moi vara lik Alf?

Mattes vän Ewa tycker att jag borde heta Alf! För det första vad är det för ett namn på en snygg hund som jag? För det andra vem är Alf? Jo Alf visade sig vara en TV-figur - ballt tyckte jag vem vill inte vara lik en kändis?! Ballt tills jag såg en bild på Alf - men hallå är jag lik honom? skulle inte tro det!

Plötsligt händer det!

I dag på jobbet retade jag och brorsan gallfeber på matte! smart va ;) för när vi gör det så brukar hon ta oss till ridhuset för att vi ska få springa av oss en stund. När vi kom dit så kastade matte en handske till brorsan och han, whippet som han är, började genast springa runt runt med den. Jag hakade på några varv men sedan var jag smartare än honom. Jag började genskjuta honom från innerspår och det var en sån gång det hände - plötsligt händer det - jag lyckades få tag i handsken. Vi galloperade sida vid sida ett tiotal meter innan jag med ett ryck lyckades få handsken. Jag tittade mot matte och hon hade sett allt :) jag kunde inte låta bli att ta ett ärevarv med handsken innan jag sprang med den till matte. Hon kramade om mig och sa att jag blivit en stor kille nu! Å du brorsan.. nästa gång så tar jag den kanske på 35:e varvet....

Härligt att springa.

I lördags var jag och brorsan och tant Fina och sprang i ett jättelikt sandtag. eller jag och brorsan sprang, tant Fina gick mest och strosade. Vi hittade många roliga pinnar jag och brorsan och sprang runt och lekte med dom. efter en stund blev jag trött så jag började gräva mig en lite sandbivack att lägga mig i. :) Jag gräve och grävde ända tills sanden blev så där fuktig och sval, sedan la jag ner magen i hålet och bara låg och njöt, ända tills brorsan kom och sabbade alltihopa - varför var han tvungen att ta min grop :( Efter vi hade sprungit runt ett bra tag så gick vi på vandring runt Röbäck, matte pratade om Röbäcks historia med sitt promenadsällskap - vi tittade mest på katter som låg och lurpassade i buskarna. Ena katten ville nog leka för den sprang över vägen flera gånger framför oss, katter är söta! Senare på kvällen åkte vi iväg med bilen - matte blev less på mig och brorsan i bilen så jag fick åka i baksätet en bit - hihi att hon inte lär sig..... härlig utsikt där bak! Väl hemma fick vi varsit ben jag brorsan och tant Fina, som vanligt kivades vi en stund om det bästa benet - kom ihåg mitt motto Allt mitt är mitt även om du tror att det är ditt!

Trodde inte det var sant....

När matte väckte mig tidigt i fredags morse. Vi skulle till jobbet, matte pratade något i telefon om en sjuk häst. När vi kom ut till bilen fick matte skrapa bort is från rutorna - det var kul att titta på! På radion sa dom att klockan var kvart över fyra. När vi kom fram till jobbet så gick vi direkt in i stallet - attans - jag som trodde jag skulle få sova en stund till på kontoret. inne i stallet låg nästan alla hästarna och sov - wow fick lust att nafsa dom i svansen allihopa hihihi Vi tog ut den sjuka hästen i ridhuset och gick runt runt med den - jag sprang bakom på sparksäkert avstånd - har lärt mig att dom har ganska långa ben. Vi gick många varv den dagen hästen, matte och jag. Senare på kvällen när vi for hem var matte ledsen. Jag slickade hennes tårar och hon berättade att hästen vi vallat under dagen hade fått åka till hästhimlen, jag hoppas att det finns gott om gräs där - för det gillar hästar!

Vilken makapär

Jag hittade en ascool makapär idag!
Jag var inne i det lilla rummet i lägenheten, jag gick dit eftersom jag hörde roliga ljud. När jag kom dit så stod det en makapär där som lät jätteroligt och när jag gick närmare så var det en rund ruta på makapären. Inne i rutan så snurrade nånting runt runt  jag satt och följde med det som snurrade med blicken och till slut snurrade hela huvet med - wow vilken grej. Jag tror jag satt där  en kvart och tittade och snurrade. Jag har inte rikitigt kommit på vad det var som snurrade men ballt var det!

Hej hopp i regnet...

Efter jobbet i dag så stannade matte till i ett jättelikt sandtag, jag blev sååå glad, kände att det spratt till i bena helt underbart att få springa runt och rulla sig i sanden efter en riktig arbetsdag. Jag passade på att lukta runt lite för att kolla vilka som varit där tidigare, det var ett tag sedan jag var i det sandtaget så jag ville liksom kolla läget. Kände en massa kuliga lukter. Sedan busade jag och matte en stund jag fick lära mig ett nytt trick - matte gillar sånna *fniss* Hon sa att jag skulle hoppa genom hennes armar och det fixar ju jag galant :)
Efter sandtaget så åkte vi vidare hem till storebrorsan - han hade fått vara hemma idag också med lillmatte - så han var på lekhumör - vi stojade runt ett tag på vardagsrumsgolvet tills tant Fina sa till oss att nu fick det vara nog. Tant Fina är en 13årig Whippethona med skinn på näsan. Hon kom till oss i går, hon brukar vara hos oss ibland. Man ska ha respekt för den damen, jag har retat henne någon gång men hon bara fnyste av mig, sedan dess är det RESPEKT damen!

Jag kanske ska berätta om min storebror :) han är en grå Whippethanne på 1 1/2 år, snabb som attan är han men han får akta sig jag ligger i hårdträning har bestämt mig för att jag en vacker dag SKA komma ikapp!



En dag på jobbet!

I morse så fick jag äntligen följa med matte på jobbet igen - har varit hemma med en sjuk lillmatte i två dagar och hållt henne och storebrorsan sällskap. Jag gillar verkligen att vara på jobbet, störtsköna hästar, en massa folk som kelar med mig och så förstås matte - gillar att vara med henne där det händer saker.

RSS 2.0